image

Microsoft opent jacht op zombie spammers

vrijdag 28 oktober 2005, 10:33 door Redactie, 2 reacties

Microsoft is begonnen met een onderzoek naar 13 grootschalige spamoperaties waarbij van zombie netwerken gebruik gemaakt wordt. De softwaregigant werkt in het onderzoek samen met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). "Het gebruik van zombie computers om misdaden te plegen via het internet is een groot gevaar voor eerlijke internetgebruikers zegt Tim Cranton, hoofd van Microsoft's Internet Safety divisie.

Eerder dit jaar infecteerde Cranton een "schone" PC met malware die daarna door aanvallers gebruikt werd voor het overnemen van de computer. Onderzoekers monitorde het gebruik van de computer. In 20 dagen kreeg de PC 5 miljoen connectie requests van spammers en verstuurde het 18 miljoen spamberichten.

Deze hoeveelheid gegevens was niet te analyseren. Microsoft richtte zich daarom op de 3 meest actieve spamdagen, waarin de PC met 470.000 connectie requests te maken kreeg en 1,8 miljoen berichten verstuurde

Microsoft bekeek de adressen die de requests maakten, en identificeerde aan de hand daarvan 13 aparte spamgroepen. "Door ons op het pad van de spammer te begeven en naar boven te kijken, hebben we dingen gezien die we nog nooit eerder zagen" zegt Cranton.

De softwaregigant heeft nu een aanklacht ingediend tegen de 13 onbekende spammers, om zo achter hun identiteit te komen, en verdere vervolging mogelijk te maken.

Reacties (2)
28-10-2005, 14:04 door hugo_nl
Ik mag aannemen dat ze dit geheel gratis doen omdat ze zich
er toch een beetje verantwoordelijk voor voelen?
28-10-2005, 19:03 door Anoniem
Door hugo_nl
Ik mag aannemen dat ze dit geheel gratis doen omdat ze zich
er toch een beetje verantwoordelijk voor voelen?

Bill is "verantwoordelijk" voor zijn vermogen, niet het
eindresultaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.