image

Politie ontvangt vijfduizendste internetaangifte

woensdag 2 november 2005, 12:03 door Redactie, 2 reacties

De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft in het weekend van 30/31 oktober de vijfduizendste internetaangifte ontvangen. Vanaf de zomer 2004 is het mogelijk om bij de Politie Zuid-Holland-Zuid aangifte te doen via internet. Eind september 2004 kwam de duizendste aangifte en eind oktober 2005 is de vijfduizendste aangifte binnengekomen. Maandelijks komen er ruim 300 internetaangiften bij de Politie Zuid-Holland-Zuid binnen. Het is mogelijk om thuis via internet aangifte te doen, maar dit kan ook via een aangiftezuil.

Soorten delicten
Momenteel kan er van acht delicten aangifte worden gedaan: diefstal van fiets, diefstal bromfiets, diefstal uit/vanaf een auto (autokraak), en naast vernieling in het algemeen ook speciaal vernieling aan openbare gebouwen, objecten van het openbaar vervoer, vernieling van auto’s en winkeldiefstal. De internetaangifte heeft duidelijke voordelen voor het publiek, er kan 24 uur per dag aangifte worden gedaan, het is makkelijk en er zijn geen wachttijden.

Opmerkelijke details
Bij de verwerking van de digitale aangiften valt een aantal zaken op. Zo komen de meeste aangiften na kantoortijd binnen en blijken de niet-stedelijke gebieden een opmerkelijk aandeel in de internetaangiften te hebben. Daarnaast weten ook steeds meer (semi) overheidsinstellingen, zoals scholen, sportkantines, eigenaren van abri’s en gemeenten de weg naar het digitale bureau te vinden. Opvallend is ook dat de aangiften zeer volledig worden ingevuld, met name verkeringsgegevens en objectgegevens. (Politie.nl)

Reacties (2)
02-11-2005, 12:28 door hugo_nl
Interessant zou ook zijn, hoeveel van deze aangiften ook nog
eens zijn afgehandeld.....
02-11-2005, 14:57 door Anoniem
Door hugo_nl
Interessant zou ook zijn, hoeveel van deze aangiften ook nog
eens zijn afgehandeld.....
Eerst maar eens: Hoeveel zijn er gelezen!.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.