image

Spyware verspreider afgeperst door Nederlands zombie trio

vrijdag 4 november 2005, 09:44 door Redactie, 2 reacties

De drie Nederlandse mannen die begin oktober door de National Recherche wegens het opzetten van een zombie netwerk van 1,5 miljoen computers werden aangehouden, blijken ook spyware verspreider 180solutions te hebben afgeperst. Het bedrijf liet gisteren weten dat de Nederlanders, die ook de software van 180solutions verspreidde, met een denial-of-service aanval hadden gedreigd.

"Toen we het losgeld niet wilden betalen, werd onze ZangoCash.com website aangevallen en was het een aantal uren niet bereikbaar. De impact was echter minimaal omdat het tijdens een rustig moment gebeurde"zegt Sean Sundwall van 180solutions.

De spyware verspreider bracht de informatie naar de FBI, die het daarna doorspeelde aan de Nederlandse autoriteiten. "De informatie van 180solutions heeft geholpen bij verlenging van het voorarrest van de in Nederland gearresteerde personen" liet een agent van de FBI weten.

180solutions sloot de Nederlanders af toen die beweerden dat ze buitengewoon veel spyware van het bedrijf hadden geinstalleerd. "Toen deze jongen meedeed had hij een goksite en leverde hij onze software aan zijn klanten. Op een gegeven moment is hij naar de "dark side" overgestapt en maakte hij een botnet, en gebruikte hij dat om onze software te leveren" aldus de spyware verspreider.

Met dank aan Frans E voor het melden van dit nieuws

Reacties (2)
04-11-2005, 19:25 door Anoniem
Als je je in de spyware business begeeft moet je niet raar opkijken zelf
door branchegenoten aangepakt te worden.
05-11-2005, 22:43 door spatieman
"darksite" he.

[Lord Vader] Luke i AM your father, ! JOIN me on the
darksite, together we can rule the galaxy.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.