image

NEC virusstopper controleert gedrag van PC

vrijdag 4 november 2005, 13:30 door Redactie, 2 reacties

NEC Computers heeft een nieuwe security tool geintroduceerd die computers tegen malware moet beschermen door het gedrag van de gebruiker te analyseren en ongeautoriseerde acties te blokkeren.

De software is ontwikkeld om bedrijven een extra laag van bescherming te bieden, en is geen vervanging van andere security produkten zoals anti-virus tools, aldus NEC. StormShield kijkt naar het gedrag van de computer en de applicaties die erop geinstalleerd zijn. Hierdoor kan men proactiever de security regelen. "De meeste virusscanners vinden infecties door bestanden te scannen en die te vergelijken met een signature, maar ze kunnen alleen virussen ontdekken waarvan de signatures al bekend zijn" zegt David Newbould van NEC.

Een onbekend virus kan zich bijvoorbeeld via een Windows help bestand verspreiden, maar het Help systeem mag alleen andere Help bestanden openen, dus StormShield zou dit blokkeren.

Als StormShield geinstalleerd wordt, ondergaat het eerst een trainingsperiode waarin het het gedrag van de PC analyseert. Bedrijven kunnen een standaard profiel aanmaken voor verschillende groepen gebruikers. Ook het onderscheppen van keyloggers en monitoren van netwerkverkeer behoort tot de mogelijkheden.

Reacties (2)
04-11-2005, 17:38 door Anoniem
Spamfilters gebruiken doorgaans ook verschillende methoden van filtering
om te bepalen of een e-mail al dan niet spam is, en leren van acties van
de gebruiker. Waarom zou een virusscanner (of beter nog: een algemene
malware-scanner) niet verschillende methoden van scanning gebruiken
om te bepalen of iets waarschijnlijk ongewenst is?
05-11-2005, 22:54 door spatieman
en zelf spammers worden helaas slimmers.
mijn spamfilter moet al iederedag fixen,maar of dit werkt ?
voor een paar jaartjes terug hadden ze het ook nog over een
of andere chip.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.