image

Cisco IOS hacker vindt werkt bij concurrent Juniper

zaterdag 5 november 2005, 09:20 door Redactie, 2 reacties

Michael Lynn, de security onderzoeker die in juli overal het nieuws haalde wegens het demonstreren van een ernstig lek in de IOS software van Cisco, is nu werkzaam voor de concurrent van de netwerkgigant, namelijk Juniper Networks.

Een woordvoerder van Juniper bevestigde dat Lynn werkt voor de netwerkaanbieder in Sunnyvale Californie. Lynn nam tijdens de Black Hat conferentie in Las Vegas ontslag bij Internet Security Systems om zijn presentatie over lekken in Cisco's IOS toch door te laten gaan.

De houding van Cisco en ISS, die Lynn zelfs met een rechtszaak dreigden, zette veel kwaad bloed in de security gemeenschap. Veel security experts vroegen zich echter af of Lynn ooit nog een baan zou vinden, maar die angst lijkt ongegrond. Wat de IOS hacker bij Juniper gaat doen wilde de woordvoerder niet zeggen

Volgens security goeroe Bruce Schneier heeft Juniper de juiste man voor de baan gekozen, ook al is Lynn een ex-hacker. "Slimme bedrijven huren de beste persoon die ze kunnen vinden. Soms is de beste persoon een voormalige hacker. En soms is de beste persoon iemand die opkwam voor wat juist is tegen een aantal grote bedrijven."

Reacties (2)
05-11-2005, 16:17 door Anoniem
Heel goed, zo blijkt maar weer dat Juniper goed met security
bezig is.
07-11-2005, 10:17 door SirDice
"Slimme bedrijven huren de beste persoon die ze
kunnen vinden. Soms is de beste persoon een voormalige
hacker. En soms is de beste persoon iemand die opkwam voor
wat juist is tegen een aantal grote bedrijven."
Soms moet je inderdaad je hoofd boven het maaiveld
uitsteken.. Ook al loop je dan het risico dat'ie eraf
gemaaid wordt...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.