image

Pizzabakker bakt niets van security

dinsdag 8 november 2005, 10:25 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse pizzaketen Papa John heeft de beveiliging van haar web-based e-mail systeem aangescherpt nadat bekend werd dat zakelijke en interne e-mail en klantgegevens voor iedereen met een browser toegankelijk waren. "Het lijkt erop dat er geen wachtwoordbeveiliging op het internet Web e-mail systeem aanwezig was" zegt Internet privacy expert Richard Smith.

Papa John voegde pas gisteren wachtwoordbeveiliging aan het systeem toe. Tot die tijd kon iedereen de opmerkingen van ontevreden klanten bekijken, die tevens voorzien waren van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de klant. Aangezien er geen vertrouwelijke gegevens waren opgeslagen is de kans op fraude klein, hoewel het mogelijk is dat een oplichter zich voordat als een werknemer van Papa John en vraagt naar creditcard of bankrekening laat analist James Van Dyke weten.

De pizzabakker vraagt zich af of iemand de informatie wel heeft gezien. Ondanks de nieuwe beveiligingsmaatregelen is een gedeelte van de informatie nog in de cache van Google te vinden. (Cnet)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.