image

Microsoft beschrijft security strategie voor de toekomst

maandag 14 november 2005, 16:36 door Redactie, 0 reacties

Microsoft is op security gebied met allerlei initiatieven bezig om haar imago en produkten te verbeteren. Toch zijn er veel mensen die sceptisch zijn over de security aankopen van de softwaregigant, want is het niet de Microsoft die in eerste instantie voor de problemen verantwoordelijk is?

Volgens Kang Meng Chow, hoofd security en privacy adviseur van Microsoft, werkt men aan veiligere software en biedt men nieuwe technologie om cybercriminaliteit te bestrijden. Tevens werkt men samen met justitie, industrie en regeringen om 1. security bewustzijn bij eindgebruikers en IT professionals te verbeteren 2. Het aangeven van cybercriminaliteit, bijvoorbeeld via het beloningsprogramma 3. Helpen bij het onderzoeken van cybercriminaliteit en 4. Het promoten van cyberwetgeving in opkomende landen waar dit soort wetgeving nog niet aanwezig is.

In dit interview gaat Kang Meng Chow in op de overname van Sybari en Giant Software, wat de grootste cyberdreiging is, de Security Development Lifecycle (SDL) en geeft hij tips voor het beveiligen van systemen en informatie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.