image

Zes jaar cel voor spammende miljonair "weaselboy"

donderdag 17 november 2005, 13:51 door Redactie, 0 reacties

De 23-jarige Peter Francis-Macrae, naar verluidt de grootste spammer in Engeland, is wegens fraude en andere overtredingen tot een gevangenisstraf van zes jaar veroordeeld.
Vanuit de slaapkamer in het huis van zijn vader verdiende hij via domein registratie scams een bedrag van 2,3 miljoen euro. Via spam bood hij allerlei domeinen aan, waaronder onbeschikbare .eu domeinen. Hij zou ook frauduleuze herregistratie brieven aan Engelse domeinhouders hebben gestuurd.

Bedrijven die klaagden werden bedolven onder "e-mail bombardementen". Ook bedreigde hij de politie en andere personen die zijn acties onderzochten. "Weaselboy" zoals Francis-Macrae online bekend staat, gaf zijn fortuin uit aan dure kleding en helicopterles.

"De strenge straf is een duidelijke boodschap voor mensen die zich tot cybercriminaliteit aangetrokken voelen. We hopen dat andere jongen mensen twee keer zullen nadenken voordat ze de fouten maken die deze man gemaakt heeft. Het publiek kan zich nu veiliger voelen nu Francis-Macrae achter slot en grendel zit" zegt Carole Theriault van Sophos.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.