image

IE, Firefox, Opera en Konqueror gaan strijd met hackers aan

woensdag 23 november 2005, 15:06 door Redactie, 3 reacties

Security ontwikkelaars van de vier grote browsers zijn vorige week bij elkaar gekomen om te praten over het bestrijden van security dreigingen. Techneuten van Internet Explorer, Mozilla/Firefox en Opera discussieerden op de informele bijeenkomst, georganiseerd door George Staikos van Konqueror, over phishing, encrpytie en het inconsistente gebruik van SSL Certificaten.

Tot verbazing van veel mensen waren de ontwikkelaars op veel punten het met elkaar eens. Zo wil men sterkere encryptie protocollen gebruiken. "Door de beschikbaarheid van botnets en gedistribueerde computing, tonen huidige encryptie standaarden hun leeftijd. Ingeluid door Opera beginnen we met het verwijderen van SSLv2 uit onze browsers. IE zal SSLv2 in versie 7 uitschakelen en het is al in KDE 4 verwijderd." zegt Staikos.

Verder wil men kleurtjes gebruiken om aan te geven of het digitale certificaat van een website gecontroleerd is. De bijeenkomst liet in ieder geval zien dat de vijanden uit de "browseroorlog" vandaag de dag een gemeenschappelijke vijand hebben. "Ik ben erg optimistisch over de toekomstige samenwerking tussen browser ontwikkelaars en ik hoop dat deze bijeenkomst het begin is van een goede relatie" laat Staikos weten.

Reacties (3)
24-11-2005, 02:25 door Anoniem
Ik ben het er helemaal mee eens, een soort standaard voor
beveiliging voor browsers. Alles dezelfde 'kleur'. Veilig
gebruik van het internet in de hand werken.
24-11-2005, 15:01 door SirDice
Prima initiatief.. Ik hoop alleen dat het niet blijft bij
SSL certificaten en de "kleurtjes" daarvan...
26-11-2005, 02:48 door spatieman
zoals altijd..
Zal M$ zich niet aan de nieuwe standaarden houden.
want 3WC zijn ze al niet. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.