image

Laptopdieven vooral op kantoor actief

woensdag 30 november 2005, 10:39 door Redactie, 0 reacties

Eigenaren van een laptop lopen vooral op kantoor kans om hun PC aan het dievengilde kwijt te raken. Uit onderzoek blijkt dat 29% van alle laptops op het kantoor gestolen wordt. Bij 25% werd de laptop uit de auto ontvreemd en 14% wordt op vliegveld of in vliegtuig bestolen. Andere populaire plekken voor laptopdieven zijn hotels, taxi's, huizen, bussen en restaurants.

Kabels, superlijm en sloten ten spijt weten de dieven laptops toch mee te nemen. Bijna 90% van de gestolen laptops bevatte vertrouwelijk zakelijke informatie en communicatie, die niet voor het publiek bedoeld was.

Bijna 75% van geinterviewde professionals had de laptop alleen met een wachtwoord beveiligd, terwijl 21% helemaal geen beveiliging had. Slechts 10% had de complete hardeschijf versleuteld. 8% gebruikte versleutelingssoftware voor het versleutelen van bepaalde gegevens.

82% van de gestolen laptops werd nooit teruggevonden. 14% van de IT professionals kreeg een reprimande wegens het laten stelen van de laptop, terwijl 70% zonder enige vragen of opmerkingen een nieuwe computer kreeg.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.