image

Omzet netwerk security hard- en software naar $1 miljard

maandag 5 december 2005, 14:06 door Redactie, 1 reacties

Het afgelopen kwartaal is er voor een miljard dollar aan netwerk security hardware en software omgezet, zo blijkt uit onderzoek van Infonetics Research. Hoewel dit slechts een groei van 1% is ten opzichte van het vorige kwartaal, kent de omzet van netwerk apparaten en software een gezonde groei.

De verkoop van Virtual private network (VPN) en firewall appliances was goed voor 77% van de omzet, terwijl 14% op conto kwam van intrusion detection systems (IDS) en intrusion prevention systems (IPS). Gateway anti-virus produkten waren goed voor 9% van de omzet. Cisco blijft de marktleider, aldus het onderzoek.

Voor volgend jaar wordt een groei van 21% voorspeld, en voor 2008 wordt zelfs een omzet van 6 miljard dollar verwacht. Naast stijgers zoals IDS/IPS en gateway anti-virus, verwacht men ook dat de toekomst van network access control oplossingen (NAC) voor extra omzet zal zorgen. ""NAC is de heilige graal van netwerk security en heeft impact op allerlei soorten produkten, van client software tot security appliances, tot de netwerk infrastructuur en de back-end. NAC implementaties zal de verkoop van netwerk geintegreerde security produkten, SSL VPN produkten en NAC controller appliances sturen" zegt onderzoeker Jeff Wilson.

Reacties (1)
05-12-2005, 20:05 door Anoniem
Het schijnt dat pyromanen ook vaak bij de brandweer werken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.