image

Engelse belastingsdienst voor 45 miljoen euro opgelicht

dinsdag 6 december 2005, 10:50 door Redactie, 1 reacties

De Engelse overheid is onder vuur komen te liggen nadat bekend is geworden dat ministers maanden lang op de hoogte waren dat criminelen gestolen identiteiten gebruikten voor het indienen van vervalste formulieren tot belastingteruggave. In totaal zouden de criminelen de belastingsdienst voor 45 miljoen euro hebben opgelicht.

De Engelse belastingsdienst was zes maanden geleden al gewaarschuwd voor het probleem, maar besloot de website pas vorige week te sluiten nadat het ontdekte dat criminelen de identiteiten van 1500 ambtenaren hadden gebruikt voor het indienen van frauduleuze aanvragen.

De fraude kwam per toeval tijdens een "compliance check" aan het licht. De oplichters wisten voldoende informatie over de ambtenaren te verkrijgen voor het doen van de aanvraag. Tevens paste men de rekeninggegevens aan zodat het geld op hun rekening werd gestort. De politie is inmiddels ingeschakeld en heeft de zaak in onderzoek. Pas na het onderzoek zal de website weer geopend worden. De teruggave website verwerkt elk jaar 500.000 transacties. (Silicon)

Reacties (1)
06-12-2005, 14:25 door Anoniem
Dat zou ik ook wel willen.
Met een paar formulieren het door de belastingdienst gestolen geld
terughalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.