image

Metadata in Word en PDF documenten blijft verrassen

dinsdag 6 december 2005, 14:01 door Redactie, 1 reacties

Het gevaar van verborgen metadata in digitale documenten is al geruime tijd bekend, toch verschijnen er nog altijd berichten van bedrijven en overheden die vertrouwelijke gegevens op deze manier hebben laten uitlekken. Zo werd laatst bekend wie de man achter de nieuwe strategie in Irak was, zoals die tijdens de speech van president Bush gepresenteerd werd.

Geen wereldschokkend nieuws, maar het is niet de eerste keer dat er op deze manier onbedoeld informatie aan het licht komt. Eerder presenteerde de Verenigde Naties een rapport over de aanslag op de Libanese premier Rafik Hariri. De metadata onthulde allerlei vertrouwelijke aanpassingen aan het rapport.

Het vinden van metadata is vrij eenvoudig, zoals dit artikel van Adobe beschrijft. Ook Microsoft heeft beschreven hoe metadata gevonden en verwijderd kan worden. Iets wat ook op deze pagina is te vinden.

Internetters die websites willen afzoeken op zoek naar documenten met metadata, kunnen de gratis tool trace gebruiken. Brian Krebs vond er op whitehouse.gov in ieder geval allerlei documenten met metadata mee.

Reacties (1)
16-11-2007, 18:43 door Anoniem
Sja, veiligheid staat of valt met het
kwetsbaarheidsbewustzijn van de controleur. En die valt
onder de manager. En die weer onder de bestuurder.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.