image

Volgende Sober aanval gepland voor 5 januari

donderdag 8 december 2005, 11:20 door Redactie, 3 reacties

De volgende aanval van de Sober worm staat mogelijk gepland voor 5 januari 2006, aldus security bedrijf iDefense. De datum werd gevonden in de code van recente Sober varianten, en zou vallen op de 87e verjaardag van een voorloper van de Nazi-partij.

"We hebben de varianten reverse engineered en deze datum in de code gevonden. Het werkt via een vooraf ingesteld tijd, computers die al met Sober geinfecteerd zijn maken verbinding met bepaalde servers en downloaden een nieuwe payload, die waarschijnlijk weer in miljoenen spamberichten verstuurd zal worden, net als met de laatste versie" zegt Ken Dunham.

Het is niet de eerste keer dat Sober van deze datum methode gebruik maakt. Onlangs kwam de Beierse politie met de waarschuwing voor een uitbraak die de volgende dag zou plaatsvinden.

De auteur van de worm zou het niet voor het geld doen, maar een politieke agenda hebben. Veel varianten zijn namelijk gebruikt voor het versturen van rechtsextremistische spam, hoewel dit bij de laatste versies niet het geval was.

Reacties (3)
08-12-2005, 19:08 door Anoniem
Sober vooruitzicht voor gebruikers van Windows........;)
08-12-2005, 23:02 door Anoniem
Door - de BrulBaviaan -
Sober vooruitzicht voor gebruikers van Windows........;)

Hoezo? is prima te filteren hoor.
12-12-2005, 13:30 door Anoniem
Gewoon zorgen dat je scanners up to date zijn en je hebt nergens last van.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.