image

Marktplaats.nl oplichters aangehouden door politie

vrijdag 9 december 2005, 12:15 door Redactie, 2 reacties

De politie van Brabant Zuid-Oost heeft in een onderzoek naar oplichtingspraktijken via Marktplaats.nl twaalf verdachten aangehouden. De verdachten komen uit Eindhoven en Waalre en ze zijn 16 tot 24 jaar oud. Op 24 oktober van dit jaar hield de politie in een internetcafé in Eindhoven de eerste twee verdachten aan. Dat gebeurde in goede samenwerking met enkele benadeelden, met Marktplaats.nl, met een internetprovider en met gebruikers van de internetsite Internetoplichting.nl.

In de loop van het onderzoek werden nog tien verdachten aangehouden. Bijna alle verdachten kenden elkaar en de meeste verdachten wonen in het Eindhovense stadsdeel Strijp. De verdachten boden op de internetsite Marktplaats.nl gewilde goederen, zoals mobiele telefoons, laptops en navigatiesystemen, te koop aan. Nadat de kopers het geld hadden overgemaakt, werden er geen goederen geleverd. Sommige kopers wilden de goederen onder rembours ontvangen. De pakketten die zij via de post ontvingen bevatten dan kleine pakjes appelsap of iets dergelijks. De verdachten wekten in hun aanbiedingen de indruk dat ze namens bestaande bedrijven verkochten. Dat deden ze om vertrouwen te winnen bij de kopers.

Het onderzoek is nog niet helemaal afgerond, maar de verdachten hebben met hun activiteiten naar schatting 350 mensen in het hele land gedupeerd. Mogelijk zijn er dat meer maar niet iedereen heeft aangifte gedaan. Het exacte schadebedrag is nog niet bekend maar het zou gaan om enkele tienduizenden euro’s. Mensen die via internet willen kopen, moeten vooraf goed informeren naar de verkoper. Internetoplichting.nl kan hierbij hulp bieden. (Politie.nl)

Reacties (2)
09-12-2005, 15:39 door Anoniem
Terugbetalen! Met rente graag 8^)

-R.
10-12-2005, 12:19 door Anoniem
Gelukkig weer wat oplichters minder !

Als ik wat koop kijk ik altijd of de olichter bekend staat op
http://www.Kopersbelangen.nl scheelt een hoop ellende goude tip voor
iedereen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.