image

CEO "hackte" concurrent meer dan 6000 keer

maandag 12 december 2005, 11:25 door Redactie, 1 reacties

Het voormalig hoofd van een Amerikaans softwarebedrijf heeft voor de rechter bekend dat hij tien maanden lang handelsgeheimen en vertrouwelijke informatie van een concurrent heeft gestolen. John O'Neil, voormalig CEO van Business Engine Software, had op illegale wijze gebruikersaccounts en wachtwoorden van concurrent Niku verkregen. Via de logins had hij via het internet toegang tot de computers van Niku. Beide bedrijven verkopen "Web-based project management software".

Van oktober 2001 tot juli 2002 wisten O'Neil en Business Engine Software meer dan 6000 keer op de systemen van Niku in te loggen, en werden er meer dan 1000 vertrouwelijke documenten gestolen. De documenten bevatte technische specificaties, produkt ontwerpen, potentiele klanten, prijslijsten en klantgegevens. De inbraak werd pas ontdekt toen een verkoper van Business Engine contact opname met een potentiele klant van Niku.

O'Neil kan voor zijn spionage activiteiten maximaal tot een gevangenisstraf van 10 jaar en een boete van 250.000 dollar worden veroordeeld. Hoe het bedrijf achter de logingegevens kwam is niet bekend gemaakt. (Zdnet)

Reacties (1)
12-12-2005, 12:23 door Anoniem
wow als ik dat bedrag krijg dan mag hij bij mij ook wel me documenten
jatten, maar 10 maanden lang dat merk je toch wel, want je merkt toch dat
het ene product steeds beter is dan de jouwe, maak niet uit wat je eraan
doet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.