image

SANS: Gebrek aan security training maakt VS kwetsbaar

dinsdag 13 december 2005, 11:35 door Redactie, 0 reacties

Het SANS Institute heeft de Amerikaanse regering, militaire contractors en banken gewaarschuwd dat hun systemen continu worden aangevallen door buitenlandse hackers, en dat gebrekkige security training ervoor zorgt dat er geen adequate verdediging mogelijk is.

"Systemen van de Amerikaanse overheid en bedrijven liggen onder vuur van online aanvallers. Er is een cultuur van geheimhouding, en overheden, banken en defensie contractors zwijgen over deze aanvallen" zegt Allan Paller van het SANS Institute. De aanvallers zouden via de aanvallen informatie stelen voor industriele spionage, identiteitsdiefstal of voor afpersing.

"Er zijn veel cyber-security managers die voldoende technische kennis hebben, maar er zijn ook veel cyber-security managers die geen IT security training hebben of de juiste management vaardigheden missen". Zonder adequate training en de mogelijkheid om veiligere software en systemen te regelen, zullen netwerk-security managers het hoger management niet kunnen overtuigen om meer geld voor security beschikbaar te stellen, waarschuwt Paller.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.