image

Adobe ook aan de maandelijkse patchcyclus

donderdag 15 december 2005, 11:05 door Redactie, 1 reacties

Net als Microsoft zal ook Adobe Systems vanaf begin volgend jaar elke maand op een vast moment met security patches voor al haar produkten komen. Op dit moment brengt Adobe op een "ad hoc basis" patches uit, maar klanten zouden liever van tevoren weten waar ze aan toe zijn. "Een van de opmerkingen van onze klanten is dat ze niet verrast willen worden" zegt Adobe's Adrian Ludwig.

Hoewel de nodige details van het programma nog moeten worden uitgewerkt, worden gebruikers waarschijnlijk via dezelde e-mail en automatische update functies gewaarschuwd die nu al beschikbaar zijn. Adobe weet nog niet of het net als Microsoft een aantal dagen voor het uitbrengen van de patches details bekend zal maken, zodat systeembeheerders weten hoe ernstig de lekken zijn.

Macromedia, dat onlangs was overgenomen door Adobe, was van plan om in december met een patchcyclus te beginnen, maar door de overname is de planning uitgesteld. De meeste bedrijven maken nog geen gebruik van een vast patchmoment, maar volgens Gartner zal dit waarschijnlijk wel een industrie standaard worden. Microsoft werkt al sinds oktober 2003 met een maandelijkse patchcyclus.

Reacties (1)
16-12-2005, 10:37 door Anoniem
Adobe heeft een iets ander security profile dan bijvoorbeeld
een leverancier van operating systems. Ik maak me nog steeds
veel meer zorgen over de patch cyclus van toko's als
Microsoft en (nog erger) Oracle.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.