image

Fortune 100 sites lekken massaal vertrouwelijke gegevens

woensdag 21 december 2005, 09:59 door Redactie, 1 reacties

Op de websites van veel Fortune 100 bedrijven zijn publiekelijk beschikbare documenten te vinden die vertrouwelijke gegevens van klanten bevatten, zo blijkt uit pas gepubliceerd onderzoek. Het gaat om gebruikersnamen, e-mailadresssen, opmerkingen over klanten en andere gegevens die in Word, PowerPoint en Excel bestanden waren opgeslagen.

Het onderzoek richtte zich vooral op de metadata die het in de 8038 bestanden op de Fortune 100 websites aantrof. In duizenden gevallen trof het gegevens aan die niet voor het publiek geschikt waren, en tot security risico's zouden kunnen leiden. In het onderzoek wordt gekeken naar de verschillende manieren waarop metadata wordt opgeslagen en hoe dit tot het uitlekken van vertrouwelijke gegevens kan leiden. De onderzoekers merken wel op dat andere distributie methodes zoals het e-mailen van bijlages een groter risico's vormen, maar dat bedrijven metadata niet mogen vergeten.

Reacties (1)
22-12-2005, 22:49 door Anoniem
"Communicratie" (van toepassing op alle communicatie) het nieuwe woord voor het "communistisch" handelen binnen een bestaande "democratie".

- Q -
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.