image

VS beweert afname hoeveelheid spam door wetgeving

woensdag 21 december 2005, 10:54 door Redactie, 3 reacties

Volgens de Amerikaanse Federal Trade Commission is de hoeveelheid spam die verstuurd wordt aan het afnemen. De toezichthouder op de naleving van consumenten-wetgeving denkt dat de afname te danken is aan de anti-spamwetgeving die twee jaar geleden van kracht werd, en de ontwikkeling van spamfilters.

Toch is niet iedereen het met de bevindingen van de FTC eens. Verschillende filterbedrijven zien namelijk geen enkele verbetering, en vragen zich af of de CAN-SPAM wetgeving wel effect heeft op spammers en e-mail marketeers, die de wet makkelijk kunnen omzeilen door in het buitenland hun spam te versturen. Daar komt bij dat spammers nog altijd moeilijk te achterhalen zijn.

De FTC gebruikte voor haar rapport twee onderzoeken van filterbedrijf MX Logic, dat het percentage spam van 76% in 2004 naar 67% in 2005 zag dalen, en van MessageLabs, dat dit jaar dezelfde hoeveelheid spam ziet als in december 2003, toen de anti-spamwetgeving werd aangenomen. Het rapport geeft wel aan dat het spamprobleem nog lang niet is opgelost, maar dat er wel vorderingen worden geboekt. (FTC)

Reacties (3)
21-12-2005, 12:03 door SirDice
Persoonlijk denk ik dat de afname eerder komt door de verbeterde spamfilters dan door de Amerikaanse wetgeving. Ik denk namelijk dat Chineese (bijvoorbeeld) spammers bar weinig van de Amerikaanse wetgeving aan zullen trekken..
21-12-2005, 22:22 door Anoniem
natuurlijk is er wel een verschil als er minder spammers uti
amerika komen en die in de rest van de wereld min of meer
gelijk blijven.
23-12-2005, 01:28 door Anoniem
[Nieuwsbericht zomer 2005]
Na invallen op ca 350 locatie's in de USA heeft men drie computers in beslag genomen, vijf verdachten aangehouden en de rest is op "verdenking" van internetfraude met een dagvaarding heen gezonden. [/Nieuwsbericht zomer 2005]

Het lijkt er toch sterk op dat er 345 zinloze invallen zijn gedaan, en dat de (onwetende) eigenaren van een "zombie" pc met een dagvaarding zijn heen gezonden.

- Q -
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.