image

Gemengde berichten

donderdag 13 juli 2000, 00:03 door Redactie, 0 reacties

Aanvallen via internet zijn de laatste jaren enstiger en complexer van aard geworden, zegt de schrijver van het O'Really boek ''Building Internet Firewalls''. Van het boek is recentelijk een 2e editie verschenen die flink uitgebreid is.

Amerikaanse bedrijven besteedden de afgelopen 12 maanden in totaal 6.822 manjaren aan computerinbraken, computeruitval en virusverwijdering, aldus een onderzoek van Reality Research & Consulting.

Disney, mede-eigenaar van het failliete Toysmart, heeft aangeboden het adressenbestand van het bedrijf te kopen om te voorkomen dat het in verkeerde handen valt.

In de VS is vandaag een 20-jarige man gearresteerd die had ingebroken bij het Jet Propulsion Lab en de NASA. 1 van de gekraakte servers werd gebruikt voor IRC activiteiten (of hij een bot draaide of een server wordt niet duidelijk uit het verhaal). Hij is buiten de inbraken ook nog aangeklaagd wegens porno-spam, diefstal van wachtwoorden en creditcardfraude.

Kevin Mitnick, de gevreesde onlangs vrijgelaten hacker, mag weer vrijelijk in het openbaar spreken. De rechtbank had dit eerder dit jaar verboden.

Deze week al 4 Solaris machines gekraakt bij deeltjesversneller Fermi Labs.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.