image

FBI: Aanvallers succesvol ondanks security investeringen

woensdag 11 januari 2006, 13:02 door Redactie, 0 reacties

Ondanks investeringen in verschillende security technologieën, blijven bedrijven het slachtoffer van netwerkaanvallen door hackers en eigen werknemers worden, zo blijkt uit het jaaroverzicht van de FBI. Daar komt bij dat veel security incidenten niet gemeld worden.

Het onderzoek wees uit dat security software en hardware meer dan 5000 incidenten niet konden voorkomen, en dat anti-virus, firewalls en anti-spyware nutteloos zijn om kwaadwillende werknemers te stoppen. De meeste aanvallen tegen Amerikaanse bedrijven waren afkomstig uit de VS zelf, China, Nigeria, Duitsland, Rusland en Roemenie.

Bedrijven in New York hadden het minst te maken met ongeautoriseerde toegang tot het bedrijfsnetwerk, maar waren wel het vaakst slachtoffer van kwaadwillende werknemers, diefstal van laptops en telecom fraude.

De respondenten werd ook gevraagd wat ze deden na een security incident. In de meeste gevallen installeerde men security updates en extra computer security software. Daarna werd het beleid aangescherpt. Slechts 2% nam contact op met een advocaat om zo een oplossing te zoeken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.