image

Keurmerk voor betere anti-spyware programma's

vrijdag 13 januari 2006, 12:09 door Redactie, 1 reacties

De Anti-Spyware Coalition (ASC), een groep bedrijven bestaande uit onder andere AOL, CA, McAfee, Microsoft, Symantec en Yahoo!, heeft overeenkomst bereikt over de richtlijnen voor het detecteren en bestrijden van spyware. De richtlijnen van de ASC biedt een manier om spyware te classificeren op basis van het gevaar dat het vormt. Ook geeft men oplossingen om de spyware, afhankelijk van het risico, aan te pakken.

Als gevaarlijk beschouwt men programma's die zichzelf kunnen verspreiden via e-mails, wormen en virussen. Programma's die zichzelf zonder toestemming of kennis van de gebruiker via een exploit installeren, en software die toetsaanslagen opslaat, persoonlijke informatie doorstuurt en security instellingen wijzigt, worden ook als "high-risk" beschouwd.

De coalitie hoopt dat de richtlijnen tot betere anti-spyware produkten zullen leiden. ICSA Labs zal programma's certificeren die aan de richtlijn voldoen. De eerste produkten die van een "keurmerk" zijn voorzien moeten binnen een aantal maanden verschijnen. (Silicon)

Reacties (1)
13-01-2006, 16:48 door Anoniem
Oud nieuws toch al?
Overigens beschouw ik de definitie van de ASC als potentieel gevaarlijk.
M.i. is de kans aanwezig dat, als je maar een licentie-overeenkomst (of wat
daar voor door moet gaan) aanbiedt, je software straks door de ASC-groep
als NIET als malware wordt beschouwd - ook al wordt de gebruiker na
installatie gebombardeerd met meuk. Denk maar aan het smerige
bedrijfje 180Solutions, dat helemaal blij werd van de ASC-definitie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.