image

Security bedrijf bedriegt klanten van concurrent

maandag 23 januari 2006, 09:42 door Redactie, 1 reacties

E-mail security bedrijf MessageLabs heeft zeer dubieuze verkooppraktijken gebruikt om klanten van een concurrent binnen te halen. Klanten van concurrent BlackSpider ontvingen e-mails van het MessageLabs sales team waarin stond dat hun huidige e-mail security provider in financiele problemen verkeerde.

"Vanwege informatie die we hebben verkregen weten we dat uw huidige aanbieder in financiele problemen verkeert en de ontwikkeling van het produkt niet kan garanderen, daarom zijn we bereid om een nieuwe aanbieding van onze e-mail services te doen" zo stond vermeld in de e-mail.

Volgens BlackSpider klopt er niets van de beweringen en noemde het teleurstellend dat bedrijven dit soort tactieken gebruiken. "Het laat zien dat ze wanhopig zijn denk ik" zegt CEO John Cheney.

MessageLabs, dat haar marktaandeel in de Verenigde Staten probeert te vergroten, erkende dat het de e-mail verstuurd had. "We hebben een gezonde competitieve relatie met BlackSpider, die van tijd tot tijd aan beide kanten agressief is. Het is in dit geval spijtig dat een nieuw lid van ons sales team zich niet heeft gericht op onze postieve kanten en zich heeft laten leiden door speculatie op de markt over een van onze concurrenten" zegt MessageLabs medeoprichter Jos White.

Reacties (1)
30-01-2006, 03:53 door Anoniem
slap excuus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.