image

Symantec: Antivirus script blocker dankzij Microsoft onnodig

woensdag 25 januari 2006, 10:27 door Redactie, 2 reacties

Symantec heeft de script blocker in Norton Anti-Virus 2006 verwijderd, omdat de technologie volgens de security aanbieder niet langer nodig is. Security experts zijn het hier niet mee eens, waarbij een onderzoekers zelfs beweerd dat script blocking verwijderd is omdat het niet werkte.

De script blokker was nog een van de verkooppunten van Norton Anti-Virus 2005. Vanwege security verbeteringen door Microsoft zou de feature onnodig zijn geworden. ""Script blocking was ontworpen om bescherming te bieden tegen VBS script wormen die zich via MS Outlook verspreiden. Deze dreigingen maakten misbruik van een lek in de VBS script interpreter, dat sindsdien door Microsoft is opgelost. Hierdoor zijn de dreigingen verdwenen en is er al op niveau van het besturingssysteem bescherming, waardoor deze extra beschermingslaag niet meer nodig is" zegt Vincent Weafer van Symantec.

Security onderzoeker Dan Milisic liet eind 2004 echter zien dat de script blocker in Norton Anti-Virus 2005 niet goed werkt, en eenvoudig door een aanvaller omzeild kan worden. Andere anti-virusaanbieders beweren dat ondanks verbeteringen van Microsoft, het VBS script probleem nog steeds aanwezig is.

Milisic denkt dat Symantec het niet is gelukt om de kapotte script blocker te repareren en daarom besloten heeft de technologie uit Norton Anti-Virus te verwijderen, en heeft tevens alle artikelen over script blocking uit Symantec's knowledge base gehaald.

Reacties (2)
25-01-2006, 13:05 door Anoniem
"Security experts zijn het hier niet mee eens, waarbij een
onderzoekers zelfs beweerd dat script blocking verwijderd is
omdat het niet werkte."

Dat mag in vet gedrukte letters nog een keer verteld worden :-)
26-01-2006, 15:06 door G-Force
De VRAAG is natuurlijk: WIE heeft gelijk?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.