image

Diefstal klantgegevens kost ChoicePoint 15 miljoen dollar

vrijdag 27 januari 2006, 11:06 door Redactie, 0 reacties

Gegevensverstrekker ChoicePoint, waar oplichters vorig jaar de persoonlijke gegevens van 163.000 consumenten wisten te stelen, heeft van de Amerikaanse Federal Trade Commission een boete van 10 miljoen dollar gekregen. Nog nooit eerder deelde de FTC zo'n hoge boete uit. Daarnaast betaalt het bedrijf 5 miljoen dollar om getroffen consumenten schadeloos te stellen.

De oplichters hadden zich via een gestolen identiteit als legitiem bedrijf voorgedaan, waarna men toegang kreeg tot gegevens als naam, adres, SoFi nummer en kredietoverzichten van duizenden consumenten.

Volgens de FTC was de security en de procedures voor het verwerken van gegevens in strijd met de privacy rechten van consumenten en federale wetgeving. ChoicePoint moet nieuwe procedures implementeren voor het verstrekken van consumenten gegevens, moet een informatie security programma opstellen en moet tot 2026 elk jaar door een security professional geaudit worden. In totaal werden 800 van de 163.000 getroffen consumenten het slachtoffer van identiteitsdiefstal.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.