image

Medische gegevens 365.000 patienten gestolen

maandag 30 januari 2006, 10:23 door Redactie, 3 reacties

In Amerika zijn de persoonlijke en medische gegevens van 365.000 patienten van Health Systems gestolen. De informatie bevond zich op back-up tapes en schijven die eind december uit de auto van een medewerker waren gestolen. De tapes en schijven waren door de werknemer als onderdeel van het back-up protocol meegenomen, en moesten de gegevens off-site tegen brand en andere schade beschermen. Sinds de diefstal is Health Systems gestopt om op deze manier de gegevens "veilig te stellen".

Een woordvoerder liet eerst weten dat de gegevens versleuteld waren, maar kwam hier later op terug. Een klein gedeelte van de gegevens zou "op applicatie niveau" met een wachtwoord beschermd zijn, terwijl de rest van de data onbeschermd was opgeslagen. Vanwege het bestandsformaat zou het echter lastig zijn om de gegevens te lezen. Toch heeft het bedrijf besloten om voortaan zoveel mogelijk informatie te versleutelen.

Potentiele slachtoffers zijn inmiddels ingelicht en er zijn nog geen meldingen bekend dat de gegevens misbruikt zijn. De gegevens op de schijven en tapes bestonden uit namen, adressen, geboortedata, naam van de arts, verzekeringsgegevens, diagnoses, medicijngebruik en medische onderzoeksresultaten.

Reacties (3)
30-01-2006, 10:44 door Anoniem
Zoveel prutsers; wekelijks worden zulke enorme hoeveelheden data
gestolen, wanneer gaat men daar nu eens zorgvuldiger mee om?

-R.
30-01-2006, 14:55 door Anoniem
Dat het steelgevoelig is weten we, maar dan hadden ze op het minst de
data versleuteld moeten hebben.

Junior
31-01-2006, 05:59 door Anoniem
Daarom kun je ook beter over het netwerk naar een andere lokatie
backuppen, zodat de noodzaak om fysiek met spullen te moeten lopen
verdwijnt.

Taperobot doet ook wonderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.