image

Symantec volgt Microsoft met security abonnement

dinsdag 31 januari 2006, 11:44 door Redactie, 0 reacties

Na Microsoft zal ook Symantec dit jaar een security abonnementsdienst gaan aanbieden. De dienst, die nu nog de codenaam 'Genesis' draagt, zal net als Windows OneCare verschillende services combineren, waaronder Symantec security, PC tuning en back-up software.

"Het is een nieuw produkt dat we in de herfst van 2006 zullen presenteren, het is eigenlijk een alles in een oplossing voor consumenten, die als dienst wordt aangeboden. We nemen onderdelen van onze produkten en bieden die aan via een beter geintegreerde interface" zegt Tom Powledge.

Genesis bevat de anti-virus en anti-spyware features van Norton Internet Security suite, systeem tools van SystemWorks en anti-phishing technologie van WholeSecurity dat het eind september vorig jaar overnam. Verder werkt het bedrijf ook aan "backup en recovery" software voor de service en zouden gebruikers straks makkelijker met de supportafdeling contact op kunnen nemen. De eerste versie zal nog geen anti-spam optie bevatten, maar dit zou later worden toegevoegd.

Microsoft en Symantec zijn niet de enige die security via een abonnementsdienst willen verkopen, ook Trend Micro is bezig met een soortgelijke oplossing.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.