image

Minder spyware op het internet?

zaterdag 4 februari 2006, 10:41 door Redactie, 1 reacties

Volgens een onderzoek door computerwetenschappers van de universiteit van Washington is de hoeveelheid spyware op het internet behoorlijk afgenomen. Er werden meer dan 20 miljoen websites doorzocht op de geniepige software. Ontdekt werd dat meer dan 5 procent van de uitvoerbare bestanden meeliftende spyware bevatte en een op de 62 websites een "drive-by download aanval" uitvoert om bezoekers met spyware te infecteren.

Spelletjes en "celebrity" websites vormen het grootste gevaar om een spyware infectie via een bestand op te lopen, terwijl illegale software sites bovenaan de lijst van "drive-by aanvallen" staan. Of er ook pornografische websites onderzoekt zijn staat niet vermeld. Die zijn vaak een bron van spyware infecties via exploits en andere manieren.

De webcrawler van de onderzoekers ontdekte een afname van 93% in het aantal drive-by downloads, wat mogelijk verklaard kan worden door het gebruik van anti-spyware tools en Windows Update, maar ook rechtszaken tegen spywareverspreiders worden genoemd.

Reacties (1)
05-02-2006, 09:49 door Anoniem
het klopt hoor
sinds ik peerguardian heb
en er steeds ip adresjes van de emails in zet
de nummers dan he
heb ik zelf de rooie hond niet meer gehad
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.