image

Koreaanse gamers doelwit van Chinese hackers

maandag 6 februari 2006, 12:44 door Redactie, 0 reacties

De afgelopen maanden zijn meer dan 2000 Koreaanse websites door Chinese hackers gehackt. Het zou de aanvallers vooral te doen zijn om de logingegevens van populaire online spellen zoals World of WarCraft en Lineage. De websites worden gehackt en daarna voorzien van een Trojaans paard of keylogger die zich op het systeem van nietsvermoedende bezoekers installeren.

Het zijn echter niet alleen spelletjes websites die als verspreidingspunt voor de malware dienen. Ook sites van de overheid, omroepen, kranten en universiteiten worden massaal gehackt en misbruikt. Naast de logingegevens willen de hackers ook de gegevens van online veilingsites. In Korea is een levendige handel in virtuele spelletjes voorwerpen. Experts zijn echter bang dat binnenkort ook belangrijke zaken zoals online banking het doelwit worden.

De overheid heeft vanwege de grote schade een "anti-hacking programma" voor online games aangekondigd, maar volgens critici is dit niet de oplossing van het probleem. De overheid moet de verkoop van virtuele goederen legaliseren, waardoor dit soort veilingsites wettelijk beschermd zijn. (Chosun Ilbo)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.