image

Russische hackers stelen 1 miljoen euro van bank

woensdag 8 februari 2006, 13:29 door Redactie, 0 reacties

Russissche dieven hebben bij elkaar 1 miljoen euro van verschillende bankrekeningen gestolen, zo hebben Franse autoriteiten bekend gemaakt. Het ging in alle gevallen om Franse "online banking" gebruikers die met een Trojaans paard geinfecteerd waren. De bankklanten zouden via e-mails en websites geinfecteerd zijn.

Het Trojaanse paard wacht op het systeem totdat de gebruiker probeert in te loggen. De Trojan slaat dan het wachtwoord en inlogcodes op, en stuurt die door naar de dieven. Met de informatie loggen de dieven in, die het geld dan overmaken naar rekeningen van "ezels". Dit zijn mensen die hun rekening aan de dieven beschikbaar stellen en een klein percentage van het gestorte bedrag mogen houden.

Een twaalftal dieven, tussen de 20 en 30 jaar, is door de politie in Moskou en Sint Petersburg gearresteerd. De autoriteiten werden in november 2004 gewaarschuwd door een klant die plots 40.000 euro kwijt was. In minder dan een jaar tijd wisten de criminelen 1 miljoen euro bij elkaar te stelen. Alle Franse slachtoffers zouden geen virusscanner hebben gebruikt. (Guardian Unlimited)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.