image

Sun sleutelt aan security Solaris en Web Server

maandag 13 februari 2006, 10:21 door Redactie, 0 reacties

Sun Microsystems zal vandaag twee security initiatieven voor haar "next-generation" Sun Java System Web Server en Solaris presenteren. Sun Java System Web Server 7.0 zal in de toekomst Elliptic Curve Cryptography (ECC) ondersteunen. ECC is geen vervanging van de huidige RSA versleuteling, maar met ECC heeft men meer security features tot de beschikking.

ECC, dat gebruik maakt van kleinere publieke sleutels om versleutelde content te ontsleutelen, vereist minder processorkracht en is daardoor een stuk sneller. Sun Java System Web Server 7.0, met ECC ondersteuning, zou in juli moeten verschijnen.

Wat betreft Solaris zal Sun het besturingssysteem voortaan nog maar in één smaak aanbieden. Instellingen die meer beveiliging willen, kunnen kiezen voor de Solaris Trusted Extensions. Sun presenteerde vorig jaar Solaris 10, maar het bevatte slechts 85% van de security features die normaal in een "Trusted" Solaris versie aanwezig zijn.

Voor de resterende 15% zijn er nu de Trusted Extensions die voornamelijk bedoeld zijn voor overheden, financiele en medische instellingen. De security uitbreidingen zijn ontworpen om bijvoorbeeld toegang tot gegevens te beperken afhankelijk van het profiel dat de gebruiker heeft. (Silicon)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.