image

FBI waarschuwt voor internationale computercriminelen

vrijdag 17 februari 2006, 12:44 door Redactie, 0 reacties

"Hacker jagers" moeten nieuwe technieken ontwikkelen om de volgende generatie "cybercriminelen" het hoofd te bieden, zo maakte FBI directeur Robert Mueller tijdens de RSA Conferentie bekend. De FBI zou steeds vaker te maken krijgen met georganiseerde criminele groepen die internationaal opereren.

"Steeds meer cyberdreigingen zijn afkomstig van buiten de Verenigde Staten. Hierdoor is de duidelijke scheiding tussen inlichtingendiensten (en landen) overbodig geworden".

Mueller maakte zich ook zorgen over het feit dat bedrijven inbraken en andere aanvallen van computercriminelen niet willen melden. "Het delen van informatie moet van twee kanten komen. We erkennen dat we in sommige gebieden niet over jullie kennis beschikken" zo vertelde hij tijdens de conferentie. Volgens Mueller moeten bedrijven inzien dat het niet melden van incidenten op de lange termijn zich tegen de bedrijven kan keren.

Toch werkt de FBI steeds beter samen met bedrijven, zoals het IntraGuard initiatief laat zien. Zo'n 3000 deelnemers van het programma kunnen hier informatie over cyberdreigingen en andere security zaken uitwisselen. Ook heeft de inlichtingendienst meegewerkt aan het Internet Crime Complaint Center, waar maandelijks 18.000 klachten van consumenten binnen komen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.