image

Apple gedicht voor OS X hackers

zaterdag 18 februari 2006, 08:34 door Redactie, 1 reacties

Hackers die proberen om het nieuwe OS X besturingssysteem voor Intel processoren te kraken, zodat het ook op niet-Apple computers werkt, worden getrakteerd op een gedicht. Apple hield er rekening mee dat men zou proberen om OS X ook op normale Intel PC's werkend te krijgen, en heeft daarom verschillende poetische regels aan de code van het besturingssysteem toegevoegd:

"Your karma check for today: There once was a user that whined/his existing OS was so blind/he'd do better to pirate/an OS that ran great/but found his hardware declined./Please don't steal Mac OS!/Really, that's way uncool./(C) Apple Computer, Inc."

Ook heeft men het bericht: "Don't Steal Mac OS X.kext," ergens in de code verstopt. De software en hardware aanbieder liet in een verklaring weten dat het inderdaad de regels als waarschuwing had toegevoegd, en dat het mensen er aan moet herinneren dat ze OS X niet mogen stelen.

Sinds Apple de overstap naar Intel processoren heeft gemaakt speculeren analisten over een "worst-case" scenario, waarin het bedrijf de controle over haar Macintosh omgeving kwijtraakt, omdat het niet langer meer aan de machines van Apple gebonden is. (CNN)

Reacties (1)
21-02-2006, 13:36 door Anoniem
Is een kwestie van tijd.........tikt weg.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.