image

Prijsvraag: Win kaarten voor Seminar ‘De risico’s van VoIP’

dinsdag 21 februari 2006, 13:14 door Redactie, 1 reacties

Voice over IP (VoIP) is inmiddels de hype voorbij. Veel bedrijven maken al gebruik van telefonie via internet en uiteindelijk zal de rol van vaste telefonie door VoIP worden overgenomen. Kostenbesparingen, een grotere flexibiliteit van de infrastructuur en het feit dat VoIP nieuwe communicatiemogelijkheden voor de bedrijfsvoering mogelijk maakt spelen hierin een grote rol. Maar hoe zit het eigenlijk met de risico’s die samenhangen met het gebruik van VoIP? Kan telefonie met IP als basis net zo veilig worden als traditionele telefoonsystemen? Door de toepassing van de relatief nieuwe VoIP-toepassingen zullen bedrijven namelijk ook aan een aantal nieuwe risico’s worden blootgesteld. En naarmate het aantal gebruikers van VoIP toeneemt, zullen de risico’s in een rap tempo toenemen.

Op dinsdag 28 maart informeert Media Plaza directie, security en it-professionals onder leiding van dagvoorzitter Foppe Vogd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van veilige internet-telefonie. De security issues die samenhangen met IP telefonie zullen in een aantal keynotes vanuit diverse perspectieven worden behandeld:

  • de eindgebruikers (Belastingdienst)
  • het toezichtorgaan van de overheid (OPTA)
  • een grote telecomorganisatie (KPN)
Tevens zal er een keynote presentatie te zien zijn van de voorzitter van de VoIP Security Alliance (VoIPSA), een internationale alliantie voor VoIP beveiliging. Deze open organisatie bestaat uit een vijftigtal telecomaanbieders, fabrikanten en universiteiten met leden als Siemens, Avaya, PricewaterhouseCoopers, Samsung, Alcatel, Symantec, MCI. Doel van de organisatie is het in kaart brengen van valkuilen voor VoIP, het doen van aanbevelingen en het ontwikkelen van internationale standaarden.

Prijsvraag
In samenwerking met Media Plaza geeft Security.NL tien gratis toegangskaarten weg voor het seminar ‘De risico’s van VoIP’. Om kans te maken moet je wel wat doen, namelijk antwoord geven op de volgende vraag:

Wat zou in de toekomst het grote probleem voor VoIP kunnen worden?

Je kunt je antwoord tot maandag 27 februari sturen naar prijsvraag@security.nl. De tien beste en origineelste oplossingen krijgen een toegangskaart voor het seminar.

De antwoorden zullen anoniem gepubliceerd worden, tenslotte zijn wij niet de enige die willen weten wat ons in de toekomst op VoIP-gebied te wachten staat.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Medewerkers van Security.NL zijn uitgesloten van deelname.

Reacties (1)
21-02-2006, 13:31 door Anoniem
Vraag: Wat zou in de toekomst het grote probleem voor VoIP kunnen
worden?

Antwoord: Iedereen laat het links liggen na geflopte pilots en
geldverwkisterij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.