image

WMF lek zorgt voor verdubbeling keylogger websites

donderdag 23 februari 2006, 09:54 door Redactie, 0 reacties

In december 2005 is er een recordaantal aantal nieuwe phishing websites ontdekt. In totaal ging het om 7200 sites die als doel hadden vertrouwelijke gegevens te ontfutselen, zo heeft de Anti-Phishing Working Group in haar nieuwste overzicht bekend gemaakt.

Amerika is met 35% nog altijd verantwoordelijk voor het hosten van de meeste phishing sites, gevolgd door Korea en China met beide een kleine 10%. De grootste verandering in december werd echter veroorzaakt door het WMF lek in Windows. De kwetsbaarheid zorgde voor een verdubbeling van het aantal websites dat keyloggers en andere "wachtwoord-stelende" code verspreidde. Volgens Websense zou het gaan om 1912 websites die van de verschillende WMF exploits gebruik maakten.

Kijken we naar landen die keylogger en Trojan downloader websites hosten, dan is Amerika met 26% wederom eerste, gevolgd door Spanje met 14,25% en Brazilie met 12%. Zelfs Nederland staat in de Top 10 en is goed voor 2% van de websitse. Het volledige rapport is via deze link te bekijken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.