image

Apple worm moet gebruikers security bewust maken

woensdag 1 maart 2006, 10:43 door Redactie, 2 reacties

Volgens velen een grote hype, maar de recente "stroom" van Apple malware laat wel zien dat het platform niet onkwetsbaar is en ook voor virusschrijvers, mits genoeg gebruikers, een interessant platform kan worden. Kevin Finisterre van starter Digital Munition ontwikkelde de drie Inqtana wormen. De worm maakte van het Bluetooth OBEX Push lek gebruik om Mac OS X 10.4 (Tiger) systemen te infecteren.

Finisterre schreef de proof of concept malware om te bewijzen dat Macs wel besmet kunnen worden en welke mogelijkheden het platform virusschrijvers biedt. Ingtana moet Mac gebruikers dan ook wakker schudden en security bewust maken. Elke variant die de 25-jarige Mac expert schreef gebruikte een andere vector om Mac OS X te infecteren, zoals hij ook beschrijft in "InqTana through the eyes of Dr. Frankenstein.". Finisterre verwacht dat vooral de InputManager techniek in de toekomst vaker door virusschrijvers gebruikt zal worden.

Op de vraag of Mac gebruikers anti-virus software moeten gebruiken laat hij weten dat Mac malware eerder zal verschijnen dan veel mensen verwachten, en dat men beter vandaag dan morgen beschermd kan zijn.

Reacties (2)
01-03-2006, 14:28 door Anoniem
Voor welk antivirus-bedrijf gaat hij werken?
01-03-2006, 17:14 door gmlk
http://www.clamxav.com/

Gratis open source antivirus software voor de Mac.

(voor de mensen die paranoide zijn of de switchers uit de Windows wereld die
meer zekerheid nodig hebben)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.