image

Digitale afperser vangt bot door actie van e-gold

vrijdag 17 maart 2006, 13:30 door Redactie, 0 reacties

Een virusschrijver die een Trojaans paard ontwikkelde dat bestanden gijzelde is er niet in geslaagd om zijn slachtoffers succesvol af te persen. Het pas ontdekte cryzip versleutelt populaire bestanden zoals Word, Excel, PDF en JPG afbeeldingen. Heeft de malware een directory versleuteld, dan laat het het bestand AUTO_ZIP_REPORT.TXT achter, waarin een bericht voor de gebruiker staat. Hierin wordt verteld dat de gebruiker 300 dollar op een e-gold rekening moet overmaken.

De online betalingsdienst laat weten dat de criminelen achter Cryzip er niet van geprofiteerd hebben. E-gold heeft namelijk alle gebruikte accounts uitgeschakeld voordat slachtoffers geld hadden overgemaakt. "Onze onderzoekers hebben tijdens een routine controle meerdere verdachte rekeningen gevonden. Die allemaal geblokkeerd zijn nadat ze zijn aangemaakt" aldus een verklaring van het bedrijf.

De Trojan zou al verschillende slachtoffers hebben gemaakt. Toch hoeven deze personen en bedrijven niet bang te zijn dat ze hun data niet meer terugzien. Het wachtwoord om de bestanden te versleutelen is niet versleuteld en staat gewoon in het DLL bestand. Het wachtwoord is: * C:Program FilesMicrosoft Visual StudioVC98

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.