image

Gehackte hostingaanbieder verspreidt IE exploit

zaterdag 23 september 2006, 10:35 door Redactie, 2 reacties

Nog onbekende aanvallers hebben een Amerikaanse webhostingaanbieder gehackt en talloze websites aangepast, zodat bezoekers werden doorgestuurd naar sites waar ze via de VML Internet Explorer exploit geinfecteerd werden.

HostGator manager Jason Muni liet weten dat aanvallers een nog onbekend aantal websites op de servers van het bedrijf hadden "geherconfigureerd". Het bedrijf zegt alle 200 servers opnieuw ingesteld te hebben om het probleem op te lossen. Een actie waardoor websites van 40.000 klanten lange tijd onbereikbaar waren.

De oplossing van HostGator lijkt echter niet gewerkt te hebben, want nog steeds worden bezoekers van gehoste websites doorgestuurd naar sites met de IE exploit. "Iedereen werkt aan het probleem, zelfs een aantal CTO's van andere bedrijven. We kunnen het probleem wel verhelpen, maar dan komt het toch weer terug op een groot gedeelte van onze servers. We denken dat het een 0day exploit is." aldus een medewerker van de webhoster.

Het probleem zou echter niet alleen HostGator treffen, aangezien ook andere hostingaanbieders problemen met "gehackte" websites melden. (SecurityFix)

Reacties (2)
24-09-2006, 10:30 door Anoniem
Wow! Hostgator gehacked? Dat zijn redelijk wat domeinen.
24-09-2006, 12:19 door drgladius
Netcraft meldt nu de hack een exploit in cPanel betreft,
welke root access geeft. Er is een patch uit, updatey
updatey mensen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.