image

Apple MacBook toch binnen 60 seconden te hacken

zaterdag 23 september 2006, 10:44 door Redactie, 1 reacties

Apple heeft drie patches uitgebracht voor een aantal ernstige beveiligingslekken in de Airport wireless driver, waardoor een aanvaller een kwetsbaar systeem al kan overnemen als het apparaat aan staat. Volgens Apple zijn de lekken aanwezig in Power Mac, PowerBook, iMac, Mac Pro, Xserve en PowerPC-gebaseerde Mac mini computers met draadloze toegang. De op Intel-gebaseerd Mac Mini, MacBook en MacBook pro zijn niet kwetsbaar.

Begin augustus demonstreerden twee beveiligingsonderzoekers hoe ze binnen 60 seconden een MacBook konden hacken. Later moest het tweetal toegeven dat de demonstratie niet helemaal eerlijk was en dat het lek niet aanwezig was in drivers van Apple, maar alleen in de software van andere aanbieders.

Volgens Apple gaat het hier dan ook om een ander lek wat het zelf heeft gevonden. Het kan een aanvaller in staat stellen om een kwetsbaar systeem overnemen, maar er zouden nog geen werkende exploits bekend zijn. Wat wel duidelijk is, is dat het exploiten van de Apple drivers erg lijkt op die van de twee beveiligingsonderzoekers.

Reacties (1)
25-09-2006, 18:11 door Anoniem
exploiten???
euhhh... uitbuiten, benutten, misbruiken, gebruiken ???
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.