image

Waarschuwing Visa: Sommige software slaat pincodes op

dinsdag 21 maart 2006, 12:42 door Redactie, 1 reacties

Visa heeft verschillende financiele instellingen gewaarschuwd dat sommige "point-of-sale" software PINcodes opslaat, iets wat in strijd is met de regels. Volgens sommigen zou dit zelfs de oorzaak zijn van de compromittering van het geldautomatennetwerk in Rusland, Engeland en Canada. Criminelen wisten een groot aantal rekeningnummers en pincodes te genereren waarmee geld werd opgenomen.

"…we hebben een waarschuwing afgegeven dat sommige software de gegevens van de kaarthouder opslaat" aldus de verklaring van Visa, dat verder de financiele instellingen aanraadde om de software te upgraden, wat het probleem zou verhelpen.

De boosdoeners zijn twee programma's ontwikkeld door Fujitsu Transaction Solutions. Fujitsu ontkent dat haar software de klantgegevens opslaat, en liet weten dat Visa het fout heeft. "Onze software slaat de pingegevens niet op" zegt COO Ed Soladay. Het Japanse bedrijf is erg ontstemd over de actie van Visa en zou inmiddels in overleg zijn om de situatie op te lossen.

Volgens Soladay voldoet de RAFT en GlobalStore software aan de PCI (Payment Card Industry) data security standaard, die verbiedt dat de PIN wordt opgeslagen, zelfs als dit tijdelijk is. Toch is het mogelijk dat een retailer die de Fujitsu software gebruikt de PINs wel opslaat. Sommige retailers gebruiker hier speciale programma's voor.

Reacties (1)
21-03-2006, 16:56 door Anoniem
Nou, da's lekker dan. Dat de mogelijkheid aanwezig is om het aan te zetten
is al erg genoeg, dat er geen controle op is zo niet nog erger.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.