image

Sun Grid tijdens opening door DoS-aanval getroffen

vrijdag 24 maart 2006, 10:40 door Redactie, 0 reacties

Het Sun Grid van Sun Microsystems is tijdens de openingsdag door een Denial of Service aanval getroffen, zo heeft het bedrijf laten weten. Voor 1 dollar per uur kunnen gebruikers van het Grid een processor huren voor het uitvoeren van allerlei taken. De on-demand service zou in de visie van Sun uiteindelijk data centers moeten vervangen.

Voor de opening had Sun een "tekst-naar-spraak" dienst voor het publiek beschikbaar gesteld die door de DoS-aanval werd uitgeschakeld. De oplossing bleek eenvoudig, namelijk het verplaatsen van de dienst binnen het normale Sun Grid, waar autorisatie voor nodig is. De aanval had geen effect op het grid en gebruikers hebben er niets van gemerkt, aldus een woordvoerder.

Het Sun Grid autorisatie proces vereist dat een gebruiker akkoord gaat met juridische en export wetgeving, en moet adresgegevens bekend maken. Voor de betaling wordt PayPal gebruikt. "Dit geeft ons meer kennis over de gebruiker. Ze moeten een bankrekening hebben die bekend is bij PayPal en een thuisadres. Dat geeft ons meer vertrouwen".

Als een account is goedgekeurd, krijgt de gebruiker de beschikking over een AMD Opteron processor of een Sun UltraSparc en 10GB ruimte.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.