image

Phishing terminators gezocht

woensdag 29 maart 2006, 09:20 door Redactie, 2 reacties

Phishers zijn gewaarschuwd, want er is een nieuw initiatief gestart dat op agressieve wijze de strijd aangaat met phishing sites. Het "Phishing Incident Reporting and Termination" (PIRT) Squad is een idee van spywarebestrijder Sunbelt Software en CastleCops. PIRT kan als een aanvulling op bestaande organisaties zoals de Anti-Phishing Working Group (APWG) gezien worden. Het grootste verschil tussen PIRT en andere initiatieven is dat PIRT zich alleen bezighoudt met het "op agressieve wijze opheffen van phishing sites".

Volgens Paul Laudanski van CastleCops is de groep opgericht als bescherming voor consumenten. Het probleem met veel andere phishing bestrijders is dat ze er te lang over doen om de sites aan te pakken, waardoor het leed vaak al geschied is. Door actief de jacht te openen wordt het lastiger voor criminelen om phishing sites in de lucht te houden.

Het opheffen van de websites is niet onmogelijk, maar vormt wel een uitdaging. Zeker als websites in Oost-Europa of Azie gehost worden. Volgens PIRT wordt 40% tot 50% van de gevonden phishing sites opgeheven, maar kan dit aantal toenemen als de organisatie volwassener wordt.

Is een phishing site eenmaal gevonden, dan wordt er contact opgenomen met de betrokken partijen, zoals ISPs en hosting providers. Phishing terminators die zich willen aanmelden kunnen dat via deze pagina doen. Gevonden phishing sites kunnen hier worden gemeld.

Reacties (2)
30-03-2006, 02:02 door G-Force
Ja, en de eerste successen van Terminators zijn al gemeld. Er wordt
binnenkort ook gebruik gemaakt van een aantal spamtraps om
phishers en scammers in een email-honingpotje te lokken.
04-04-2006, 16:12 door spatieman
ik heb http://www.microsoft.com al aangemeld!,
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.