image

DNS servers Network Solutions doelwit van DoS-aanval

woensdag 29 maart 2006, 09:53 door Redactie, 2 reacties

De Domain Name System (DNS) servers van Network Solutions zijn gisteren door een Denial of Service aanval getroffen. 25 minuten lang waren de WorldNIC name servers slecht bereikbaar, waarna de situatie weer hersteld was. Een woordvoerder van Verisign wilde niet zeggen wat het bedrijf voor maatregelen had genomen om de aanval af te slaan.

Het afgelopen weekend was de Duitse registrar Joker.com het doelwit van een grote DDoS-aanval, waardoor de service naar klanten ernstig ontregeld werd. De aanval tegen Joker.com zou op maandag 20 maart begonnen zijn en duurde tot afgelopen zondag. De servers van Joker kregen op het hoogtepunt met 1,3 Gigabit dataverkeer per seconde over een enkele lijn te maken. Hierdoor kreeg het bedrijf communicatieproblemen tussen de border routers en upstream providers.

Door het neerzetten van meerdere nameservers en meer bandbreedte voor Joker.com te reserveren wist men het effect van de aanval in te perken. Er zijn meer dan 550.000 websites via Joker.com geregistreerd die waarschijnlijk allemaal last van de aanval hadden. (CW)

Reacties (2)
29-03-2006, 23:03 door Anoniem
Dit is de derde DNS aanval in 2 weken!!!

Als er nu nog steeds mensen zijn die zeggen dat DNS niet
belangrijk is en op een zelfde manier dient te worden
behandeld als Firewalls, IDS'n, Switches eet ik mijn schoen
op...(-:
05-04-2006, 02:40 door Anoniem
begin maar de saus klaar te maken ;)
grapje
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.