image

Microsoft verlengt leven van security scanner

vrijdag 31 maart 2006, 09:25 door Redactie, 0 reacties

Vandaag zou Microsoft met de ondersteuning van Baseline Security Analyzer 1.2 stoppen, maar op het allerlaatste moment is de softwaregigant toch van gedachten veranderd. De MBSA tool wordt voornamelijk binnen bedrijven gebruikt om te zien welke systemen patches missen of last van andere security problemen hebben. Vorig jaar juli kwam Microsoft met MBSA 2.0. Deze versie kan bij sommige Microsoft producten, zoals Office 2000, MSN Messenger en Works Suite, niet controleren welke patches er missen. Na veel kritiek en feedback van haar klanten is Microsoft nu toch overstag gegaan.

Het grootste verschil tussen de twee versies is de scan technologie die gebruikt wordt. De oudere versie is gebaseerd op een scan engine die Microsoft licenseerde van Shavlik Technologies. De nieuwste versie gebruikt de Windows Update agent.

Wanneer de ondersteuning nu eindigt is nog niet bekend. Microsoft lanceerde de tool vier jaar geleden om het publiek meer vertrouwen in de security van haar producten te geven. Inmiddels worden er meer dan 3 miljoen scans per week met de Baseline Security Analyzer uitgevoerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.