image

33% computers door oude wormen besmet

vrijdag 31 maart 2006, 11:30 door Redactie, 0 reacties

Het overzicht van de meest voorkomende virussen in maart kent geen verrassingen. Zoals de afgelopen maanden meestal het geval was wordt de lijst aangevoerd door oudgedienden Zafi.B en Netsky.P. Beide wormen werden in 2004 ontdekt, maar zijn nog steeds goed voor zo'n 33% van alle geinfecteerde computers. De enige nieuwe malware in het overzicht is de Clagger Trojan.

Dit Trojaanse paard heeft PayPal gebruikers als doelwit en gebruikt als onderwerp "Notification: Your Account Temporally Limited". In de e-mail staat dat er verdachte transacties via het PayPal account van de ontvanger hebben plaatsgevonden. Als de gebruiker de bijlage opent, wordt de Trojan geinstalleerd. Naast het installeren van een backdoor, wacht het Trojaanse paard in de achtergrond en steelt het wachtwoorden en gebruikersnamen van websites en formulieren die de tekst "cash", "bank", "log" en "id" bevatten.

Hieronder de volledige Top 10:

  1. Zafi-B
  2. Netsky-P
  3. Nyxem-D
  4. MyDoom-AJ
  5. Mytob-EX
  6. Clagger-I
  7. Mytob-BE
  8. Netsky-D
  9. Mytob-FO
  10. Mytob-Z
Op het gebied van hoaxes werd in maart de waarschuwing voor het "Olympisch fakkelvirus" het vaakst doorgestuurd. Dit virus zou de hardeschijf "verbranden", is afkomstig van een vriend en heeft een bijlage genaamd "Invitation". Volgens de waarschuwing zou het door CNN en Microsoft als het ergste virus ooit zijn omschreven en is er nog geen oplossing voor. Het virus zou de "Zero Sector" van de hardeschijf vernietigen, de plaats waar alle belangrijke informatie wordt opgeslagen. Om verspreiding te voorkomen wordt ontvangers gevraagd of ze het bericht naar al hun vrienden en kennissen willen doorsturen.
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.