image

"Bespioneer je partner software is geen Trojaans paard"

maandag 3 april 2006, 10:05 door Redactie, 0 reacties

De aanbieder van een software programma waarmee mobiele telefoons gemonitord kunnen worden ontkent dat het hier om een Trojaans paard gaat. Afgelopen donderdag kwam de Finse anti-virusaanbieder F-Secure met een waarschuwing voor "FlexiSpy". Het programma, ontwikkeld door het Thaise Vervata, slaat details over gesprekken en ontvangen en verstuurde SMS-berichten op, en stuurt die naar de FlexiSpy servers. Gebruikers kunnen inloggen en online alle afgetapte informatie bekijken.

Het probleem met de applicatie is dat de eigenaar van het mobieltje niet weet dat het geinstalleerd is, en het niet kan verwijderen. "We zijn ervan overtuigd dat dit op zoveel manieren voor kwaadaardige en illegale doeleinden gebruikt kan worden, dat we besloten hebben om het als malware te beschouwen" zegt Mikko Hypponen.

Volgens het Thaise bedrijf is er, net als met andere monitor software, de mogelijkheid voor misbruik, maar is er niets aan FlexiSpy dat het illegaal maakt. De software moet bewust door iemand geinstalleerd worden en doet zich niet voor als iets dat het niet is. Verder is de software van een verwijder optie voorzien, maar volgens F-Secure werkt die niet. Het Finse bedrijf zou verder contact met Vervata hebben opgenomen, maar kreeg geen reactie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.