image

Australische politie lekt database met e-mail wachtwoorden

donderdag 6 april 2006, 16:06 door Redactie, 2 reacties

Een database met de e-mail wachtwoorden van honderden journalisten en anti-terrorisme commandant Mark Jenkins is door een blunder van de Australische politie gelekt op het internet. Het ging om een lijst van 800 mensen die zich hadden aangemeld voor de persberichten van de Australische politie, waaronder een aantal bekende journalisten van verschillende grote kranten en televisie zenders.

De database is de afgelopen weken offline gehaald, maar in de cache van Google is die nog te vinden. De politie heeft de betrokken personen nog niet ingelicht. Hoewel het alleen gaat om een lijst voor persberichten, is de kans zeer groot dat de gelekte wachtwoorden ook voor andere accounts en informatie gebruikt worden.

Onder de wachtwoorden bevonden zich sommige complexe combinaties van cijfers, letters en andere karakters, maar ook alleen de voornaam werd regelmatig gebruikt. Speciale vermelding verdienen de wachtwoorden: "smellyundies", "enforcer", "chunder" en "crunchymaggots". Of de politie een verzoek bij Google zal indienen om de lijst uit de Google cache te halen is nog niet bekend. (SMH)

Reacties (2)
07-04-2006, 16:13 door Anoniem
Dank je wel voor een update voor mijn brute force dictionary :-)
AS
10-04-2006, 19:13 door Anoniem
Ook hier kunnen we wachten op (nog meer) lekken in databases
van politie, justitie, defensie enz.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.