image

Windows virussen voor Mac gebruikers

maandag 10 april 2006, 10:03 door Redactie, 2 reacties

Mac eigenaren die Windows XP op een Intel Mac installeren lopen kans om met Windows virussen geinfecteerd te worden, zo waarschuwt Ken Dunham van security bedrijf iDefense. Sinds vorige week is het voor Intel Mac gebruikers via het Apple Boot Camp mogelijk om Windows XP op hun Apple computer te draaien. Een dualboot optie zorgt ervoor dat beide besturingssystemen in harmonie naast elkaar kunnen bestaan.

"Als Windows op een Mac geinstalleerd wordt, is het kwetsbaar voor dezelfde exploits waar een Windows PC mee te maken heeft. Als je een ongepatchte versie van Windows XP op wat voor systeem dan ook draait, dan zal het snel gehackt worden" zegt Dunham.

Volgens Dunham is Windows kwetsbaarder voor aanvallen dan Mac OS X, maar is het besturingssysteem van Apple niet onkwetsbaar. Het is echter Windows dat nog steeds alle aandacht van aanvallers krijgt. Toch is het niet de kwestbaarheid van Windows waar Dunham zich zorgen over maakt. "Het is het beste van beide werelden om Mac OS X en Windows op een machine te hebben, maar de gebruiker moet ook twee besturingssystemen beheren".

Gebruikers zullen zich minder bezighouden met het updaten en beheren van hun tweede systeem, of het nu een thuis PC of een tweede computer voor de kinderen is. Hetzelfde geldt in deze situatie. Een aanval op Windows XP op de Mac zal de Mac OS X partitie waarschijnlijk niet in gevaar brengen.

Reacties (2)
10-04-2006, 21:09 door Anoniem
Daarom zal ik nooit WINDOWS op mijn mac installeren.
12-04-2006, 11:57 door Anoniem
Windows op een Mac, doodzonde. Dat doe je toch niet ... Zo'n
schitterende machine kreupel maken met een tweederangs OS.

MacFan
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.