image

Militaire geheimen te koop op Afghaanse bazaar

woensdag 12 april 2006, 13:53 door Redactie, 2 reacties

USB-geheugensticks en hardeschijven vol met militaire geheimen en vertrouwelijke informatie van het Amerikaanse leger zijn voor een schijntje op Afghaanse bazaars te koop. Het materiaal wordt door schoonmakers, vuilnismannen en ander personeel van Amerikaanse basissen gestolen en daarna doorverkocht. De informatie bestaat uit militaire beschrijvingen van vijandelijke doelen, namen van corrupt Afghaanse ambtenaren en een beschrijving van de Amerikaanse verdediging.

Een Amerikaanse journaliste bemachtigde onlangs verschillende hardeschijven die "Secret" documenten bevatte. In een van de documenten stonden de namen van verdachte militanten die voor "kill of capture" in aanmerking kwamen en discussies over het verwijderen van Afghaanse ambtenaren die een "probleem" waren.

Op de schijven werden ook roosters en andere documenten van 700 Amerikaanse soldaten aangetroffen, waaronder hun SoFi-nummers en gegevens die identiteitsdieven zouden kunnen misbruiken. Volgens het Identity Theft Resource Center is het lastig voor soldaten in het buitenland om hun bankafschriften in de gaten te houden.

Een gekochte USB-stick bevatte een vertrouwelijke briefing over de mogelijkheden en beperkingen van een radar waarmee vijandelijke mortieren zijn te detecteren. De journalist vond verder een map met basissen in Irak en waar verschillende radarposten zich bevonden. Een woordvoerder van het Amerikaanse leger wilde niet op de onthulling reageren.

Reacties (2)
12-04-2006, 16:08 door Anoniem
Daar sta je dan met je RiskAvoidance:

b.v. belangrijke info in databases niet aan het internet te koppelen...

Slordig, zeker als dit gevolgen heeft...heel slordig...

Maar een gedeelte zal ook wel vals zijn.

Niettemin welk bedrijf heeft dit wel goed in orde? Risico op een inbraak is
er bv altijd...

Daarom mensen versleutelen die gegevens en het liefst op centrale high
secure servers of als het toch lokaal staat ..encrypt die handel!
12-04-2006, 17:38 door Anoniem
Als inlichtingendienst zou ik daar ook een winkeltje openen. Werkt
meerdere kanten op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.